
Insomniac Games’in yeni oyunu Wolverine, PlayStation 5’e özel olarak 2025 yılında çıkacak. Daha doğrusu ‘çıkacakmış’ diyelim zira bu bilhassa de Marvel TV dizi ve sinemalarıyla ilgili önden verdiği bilgilerle tanınan DanielRPK’nın argümanı.
Bu yılın şubat ayında Giant Bomb’dan Jeff Grubb, Marvel’s Wolverine’in 2024 yılının sonbahar aylarında çıkma ihtimalinin bir oldukça yüksek olduğunu söylemişti. Grubb oyunun M derecesine sahip olacağını da belirtmişti, ki Marvel’s Spider-Man’in T (Genç) derecelendirmesine sahip olduğunu düşününce Marvel’s Wolverine’in şiddet dozunu yükselteceğini iddia etmek kolaydı.
DanielRPK da Grubb’un bu tezleri onayladı ve oyunun Spider-Man oyunlarından çok daha karanlık ve çok daha şiddet dolu olacağını belirtti. Hatta oyunda Marvel’ın kurgu adası Madripoor da olacakmış, ancak esasen Insomniac’ın teaser görüntüsünde Madripoor’daki The Princess Bar’ın ismi geçiyordu.
Grubb’un fazladan söylediği şey ise oyunun Wolverine’in X-Men’er katılmadan evvelki maceralarına yoğunlaşacağıydı.
Insomniac’ın önünde Wolverine için bir yıldan uzun bir müddet var. Spider-Man’deki fevkalade muvaffakiyetlerini devam ettireceklerini iddia etmek hiç güç değil fakat işin bekleme kısmı biraz sıkıntı olacak.